Lage bemiddelingskosten bij afsluiten hypotheek

vrijdag, 26 oktober 2012

De wetgever kent de term ‘execution only’ (enkel bemiddeling) ook bij hypotheken. Dit is een steeds vaker voorkomende vorm van dienstverlening waarbij u als klant alles beslist en de bemiddelaar alleen uw opdracht of verzoek uitvoert.

Op onze bemiddelingsservice bij hypotheken, is de Gedragscode Hypothecaire Financieringen (GHF norm 2012) van toepassing. Deze normering heeft invloed o.a. op de maximale hypotheeksom en hypotheekvorm.
Er is bij enkel bemiddeling geen mogelijkheid tot het overschrijden van deze norm!



Meer weten over lage bemiddelingskosten?

Bekijk onze prijslijst voor bemiddelingskosten en kortingakties.

Of gebruik het contactformulier of bel 0577 - 408 000. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op.

lees ook voor het zelf afsluiten van een hypotheek:

AFM brochure hypotheekrisico's
AFM brochure renterisico's
www.weetwatjeweet.nl (zelfkennistest)

Wilt u toch liever dat een adviseur u bijstaat in het maken van deze beslissing, dan kunt u ons dit aangeven. U kunt zelf ook contact opnemen met een Erkend Hypothecair Planner. Deze zal dan een uitgebreide inventarisatie maken van uw persoonlijke omstandigheden en behoeften en u adviseren over de (on)mogelijkheden.

Via onze bemiddeling krijgt u volledige begeleiding tot aan de notaris. Hierbij geldt een inspanningsverplichting.

Geen voorafgaand advies = execution only = enkel bemiddeling

Bij het afsluiten van de hypotheek of verzekering op basis van de uitgebrachte offerte, zonder voorafgaand advies, ontvangt u van ons een te ondertekenen formulier hiervoor. In de Wet op het financieel toezicht (Wft) wordt de inhoud hiervan aangeduid als 'Geen voorafgaand advies (execution only)'. Wij aanvaarden geen enkele aansprakelijkheid voor mogelijke schade als later mocht blijken dat de af te sluiten hypotheek of verzekering niet aansluit bij uw persoonlijke situatie (of die van andere belanghebbenden bij de verzekering). Ook kunnen wij niet aansprakelijk worden gesteld voor schade als achteraf blijkt dat er betere alternatieven mogelijk waren, aangezien wij hieromtrent niet hebben kunnen adviseren. De Wet op het financieel toezicht verplicht ons om consumenten er expliciet op te wijzen wanneer advisering geen onderdeel uitmaakt van de dienstverlening. In het geval van ‘Geen voorafgaand advies (execution only)’ blijft de dienstverlening beperkt tot bemiddeling en serviceverlening bij de totstandkoming van de door de consument zelf geselecteerde verzekering.

Hebt u vragen, twijfels over voorwaarden of andere zaken, aarzel niet en neem contact met ons op.

Wij kunnen u helpen met het bekijken van de hypotheekopties voor u, u bepaalt zelf voor welke mogelijkheid u kiest. Wij voeren slechts uw opdracht uit. U beoordeelt dus zelf en u beslist zelf. U beheert zelfstandig uw hypotheeksituatie en neemt zélf de beslissingen.

Wilt u uw hypotheek zélf afsluiten tegen de laagste bemiddelingskosten?

Stuur dan uw gegevens via het contactformulier of bel 0577 - 408 000. Wij nemen binnen 1 werkdag contact met u op. U kunt ook direct een verzoek hypotheekofferte verzenden.

« Terug naar nieuwsoverzicht